Alfa Romeo’nun Yeni Lüks Sedanı Türkiye’ye Geliyor. Önce Giulia Quadrifoglio sonra Giulia…
Öncelikle fiyat tahminimden başlamak istiyorum.
Quadrifoglio benzinli 2.9 LT V6 510 Ps 600 Nm; bunun giriş versiyonu en az 530 bin TL olacaktır.
Standart versiyon ile gelen dizel 2.2 LT 150 Ps 380 Nm; bunun giriş versiyonu en az 260 bin TL olacaktır.
Standart versiyon ile gelen benzinli 2.0 LT 200 Ps 330 Nm; sunulursa eğer yine baz olmak şartıyla fiyatı en az 210 bin TL olacaktır.
Ayrıca, Giulia QV Nürburgring Nordschleife‘yi 7:39 tur zamanı ile dönerek gelmiş geçmiş en hızlı sedan ünvanını almış.
2016 yılının son çeyreğinde ülkemizde de satışa sunulacak olan Alfa Romeo Giulia, gerek benzersiz tasarımı gerekse atak sürüş dinamizmi ve üstün teknolojik özellikleriyle sıra dışı bir Alfa Romeo modeli olarak ön plana çıkıyor. İlk etapta 510 HP’lik en güçlü motorlu versiyonu Giulia Quadrifoglio’yla Türkiye yollarına çıkacak olan yeni Alfa Romeo modeli, yüksek performanslı lüks sedan rekabetine katılacak.
2016 yılının Mayıs ayında üretimi başlayan Alfa Romeo Giulia model ailesinin spor versiyonu Giulia Quadrifoglio, 2016 yılının son çeyreğinde ülkemizde de yollara çıkmaya hazırlanıyor. Markayı tanımlayan ve “duyguların mekaniği” mottosunu kazandıran kendine özgü İtalyan tasarımı, son teknoloji yenilikçi motorları, mükemmel 50/50 ağırlık dağılımı, eşsiz teknik çözümleri ve en iyi güç-ağırlık oranı özellikleriyle ön plana çıkan Alfa Romeo Giulia’nın en performanslı versiyonu, Alfa Romeo 4C ve 4C Spider model ailesi gibi sınırlı adette ülkemizde satışa sunulacak.
Alfa Romeo Marka Direktörü Türker Gürtekin, “Alfa Romeo Giulia model ailesinin en hafif ama en yüksek performanslı versiyonu olan Giulia Quadrifoglio’yu yılın son çeyreğinde Türkiye’de lüks ve sportif otomobil severler ile buluşturacağız. Karbon seramik fren balataları ile ultra hafif karbon fiber sportif koltuklarla donatılan 510 HP’lik Ferrari teknolojili çok özel spor modelden, Türkiye’de ilk etapta sadece 5 adet satışa sunulacak. Bu çok özel ve sıra dışı sportif Alfa Romeo modelinin hem 6 ileri manuel şanzımanlı hem de otomatik vitesli model versiyonlarını müşterilerimize sunmayı hedefliyoruz.” açıklamasını yaptı.
Biraz da kulak pasınızı alalım!
Saldırmaya hazır bir kediyi andırıyor
Yeni Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, birkaç sade dokunuşla kimliğini ortaya koyabilen güçlü ve heykelsi bir genel yapıya sahip. Aracın profilinden doğarak otomotiv tarihinin en ünlü ve tanınmış tasarım öğelerinden biri olan yonca biçimli efsanevi burun kısmına doğru uzayan keskin bir çizgiye sahip en performanslı Alfa Romeo Giulia’nın, saldırmaya hazır büyük bir kediyi andıracak görünümü dikkat çekiyor. 50/50 ağırlık dengesi ve arkadan çekiş sistemi Alfa Romeo’nun en önemli özelliklerini oluştururken, ağırlığı kusursuz bir şekilde dengelemek için, motor ve mekanik parçalar iki aks arasında sıralanmış bulunuyor. Bu sebeple Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, çok kısa çıkıntılara, uzun bir motor kaputuna ve ön çamurluklara ve gücün yol üstüne salınan noktasını görsel olarak işaret eden gösterişli arka çamurluklara sahiptir.
Alfa Romeo’nun Magneti Marelli’yle yaptığı işbirliğiyle üretilen en sportif Giulia’nın ön ve arka far panelleri ayrıca dikkat çeken tasarım ve teknoloji unsurları arasında yer alıyor. Stil mükemmelliği ve teknolojinin başarılı bir birleşimi olan LED arka far panelleri, aracın arka kısmını eşsiz ve ayırt edici bir şekilde ortaya koyuyor. Ön bölümde ise 35W modüllü Xenon teknolojisini kullanan, güç tasarrufuyla ışık akışını ve dağılımını artıran ve normal halojen farlara göre gece görüşünü %200 artıran farlara yer veriliyor. Aynı zamanda bu farlar, öndeki engellerin en az bir saniye öncesinden görülmesini sağladığı için saatte 50 km/s hızla giderken fren mesafesinde 28 metrelik bir erken duruş avantajı sağlıyor. Gündüz seyir farları (DRL), sinyal farları, yan farlar ve yön göstergeleri daha iyi yakıt verimliliği ve maksimum performans için LED teknolojisini kullanırken, diğer tüm farlarda AFS teknolojisini kullanılıyor.
510 HP’lik sportif yürek!
Arkadan itişli Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, aynı zamanda lüks orta sınıftaki rekabete Alfa Romeo markasının güçlü bir yanıtı olacak. Mühendislerin Ferrari altyapısıyla düzenlediği altı silindirli turbo benzinli motora sahip Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, 510 HP’lik eşsiz bir güce sahip. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.9 sn’de tamamlayan ve 307 km/s’lik son hıza erişebilen Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio’nun heyecan verici güç ve tork üreten motoru, elektronik olarak kontrol edilen silindir kapatma sistemine sahip olmasıyla aynı zamanda şaşırtıcı bir yakıt tasarrufu ve emisyon seviyesi (198 g/km CO2) bakımından sınıfının en iyisi değerleri sunabilmektedir. Mükemmel beygir gücü ve tork değerlerinin yanında, olup elektronik olarak kontrol edilen silindir engelleme sistemi sayesinde kullanması şaşırtıcı derecede uygun maliyetlidir.
En iyi güç-ağırlık oranı
Kusursuz bir güç-ağırlık oranı sağlamak (2.99 kg/HP) için Alfa Romeo Giulia’da ultra hafif materyallerin çokça kullanımına özen gösterilmiştir. Örneğin; tahrik mili, kaporta ve tavan için karbon fiber; kapılar ve çamurluklar gibi farklı birçok gövde elemanlarına ek olarak motor, fren ve süspansiyon (ön kapaklar, ön ve arka çerçeveler dâhil) için alüminyum kullanılmıştır. Dahası, arka çapraz elemanlar alüminyum bileşimi ve plastikten yapılmıştır. Toplam ağırlığı azaltmak için, fren sistemi alüminyum parçalar ve karbon seramik plakalar kullanılarak ayarlanmıştır. Ayrıca koltuklar karbon fiber bir yapısal çerçeveye sahiptir. 1524 kg’lik boş ağırlığa ulaşılmasını sağlayan tüm bu ağırlık optimizasyonlarına ek olarak, araç zaman içinde kalite, akustik konfor ve aşırı zorlu koşullarda bile yeterli kavrayış sunma bakımından en iyi burulma direncine sahiptir.
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio’nun bir özelliği de iki aks üzerinde kusursuz 50/50 dağılımı sağlamak için ağırlık ve materyallerin akıllı yönetimidir. Bu yönetim, Alfa Romeo’ya özgü sürüş memnuniyetini arttırmak için temel bir esastır ve bu sonuca daha ağır elemanların mümkün olan en merkezi konuma yerleştirilmesiyle ulaşılmıştır. İdeal sürüş için süspansiyonlar da ağırlık dağılımı kadar önemlidir. En hızlı Alfa Romeo Giulia’da yeni çift salıncaklı süspansiyon ve geliştirilmiş direksiyon sistemi ile hızlı ve hassas direksiyon hâkimiyeti sağlanmıştır. Aracın üstün yol tutuş performansı virajlarda lastiklerin yere tam tutunması ve yanal kuvvetlere karşı direnci ile arttırılmıştır. Ayrıca üstün direksiyon tepki oranı ile her durumda ve her hızda direksiyon tepkileri doğal ve içgüdüsel olarak sürücüye yansıtılmıştır. Alfa Romeo’ya özgü bu özellik, sabit tekerlek izini köşelerde tutar ve yüksek hızlanmayı mümkün kılar.
Mükemmel sportif sürüşün yeni adı: Giulia Quadrifoglio!
Tasarım, şasi ve süspansiyon yapısı ile materyallerinin seçimi Alfa Romeo’nun mühendislik kültürünün ileri ifadesi olarak her zaman mükemmeli yansıtır. Arka diferansiyelin, torkun her tekerleğe ayrı bir şekilde iletilmesini kontrol etmesini sağlayan çift kavramalı Tork Yönlendirme Teknolojisi gibi yeni otomobilde yer alan özel teknik çözümlerle kanıtlanmaktadır. Arka diferansiyele entegre edilmiş sistem ile Tork Yönlendirmesi teknolojisi, her tekerleğe tork gönderiminin ayrı ayrı kontrol edilmesini mümkün kılıyor. Bu şekilde, yola uygulanan güç aktarımı düşük yol tutuşlu alanlarda geliştirilmiştir. Böylece, saldırgan stabilite kontrol sistemine karşı sürmek zorunda kalınmadan güvenli ve eğlenceli bir sürüşü mümkün hale getirmektedir. Önemli tüm ağırlık optimizasyonlarına ek olarak ani fren tepkisi ve buna bağlı rekor kıran durma mesafesi için stabilite kontrolünü ve geleneksel servo freni bir araya getiren yenilikçi, elektromekanik bir sistem olan Entegre Fren Sistemi de sportif Alfa Romeo Giulia’da kullanılmaktadır.
Alfa Romeo Giulia, sürücünün seçimine bağlı olarak aracın dinamik davranışını değiştiren yenilenmiş Alfa DNA’sına sahiptir. Alfa DNA’sı, Dinamik (Dynamic), Doğal (Natural), İleri Düzeyde Verimli (Advanced Efficient) (enerji verimliliği modu ilk defa bir Alfa Romeo’da kullanılmıştır) ve elbette yüksek performanslı Quadrifoglio versiyonunda yer alan yarış modlarına sahip olmasıyla dikkat çekmektedir. Magneti Marelli ile işbirliği içerisinde geliştirilen Alfa™ Şasi Etki Alanı Kontrolü (CDC) teknolojisi, aracın “beyni” olarak görev yapıyor ve tüm entegre elektronik sistemleri koordine ediyor. Sistem, yenilenmiş DNA Pro seçici, Tork Vektörleme, Aktif Aero Ayırıcı, aktif süspansiyonlar ve ESC gibi farklı özelliklerin kullanımını yönetir ve bunların her birine performansı ve sürüş keyfini optimize etmek için belli görevler verir. Aynı zamanda CDC, DNA Pro eşleştirmesini sensörlerden alınan hızlanma ve rotasyon verilerine göre gerçek zamanlı olarak dinamik hale getirmek için sürüşü adapte ediyor. Kritik çözümler, aracın şasi, güç aktarım organları, süspansiyonlar, fren sistemi, direksiyon, elektrikli direksiyon ve virajda diferansiyel gibi elektronik sistemlerinde yer alan özel kontrol ünitelerini bilgilendirerek yönetebilmektedir.
Giulia’nın yolcu bölmesi özel, etkili Alfa Romeo tasarım unsurlarıyla kalite, güvenlik, donanım ve konfor bakımından en iyi deneyimi sunmaya hazırlanmaktadır. Sürücü odaklı iç mekânda Alfa DNA kontrol grubu ve bilgi-eğlence sistemini ayarlamak için gerekli insan-makine ara yüzü iki basit, kullanıcı dostu düğmeden oluşmaktadır. Tüm ana kontroller ise bilinçli bir şekilde Formula 1 araçlarında olduğu gibi direksiyon üzerinde birleştirilmiş ve kullanıcısına kabin içini daha keyifli bir hale getirmek için tasarlanmıştır.
Ön Çarpışma Uyarısı (FCW) ve Yaya Tanıma Sistemi
Ön Çarpışma Uyarısı (FCW) sistemi tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor ve ön camda yer alan radar sensörü ve kamera yardımıyla aracın gidiş yönündeki herhangi bir engelin veya aracın tespit edilmesini sağlayarak, sürücüyü kaza riskine karşın uyarıyor. Eğer sürücü tepki vermekte gecikirse, Otonom Acil Durum Freni (AEB) sistemi çarpışmayı engellemek veya olası kaza hasarını minimuma indirmek için otomatik olarak fren yapıyor. Dahası, yaya tanıma fonksiyonu ile radar ve kameradan gelen bilgiyi yorumlayan AEB sistemi, 65 km/s’ye kadar aracı durdurabilme potansiyeline sahip.
Üstün, ayrıntılara önem veren ses çıkışı isteyenleri mutlu edecek sofistike Harman Kardon Sound Theatre sistemi ilk kez Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio’da sunuluyor. Sistemin merkezinde, yüksek performans sağlayan ancak aynı zamanda kompakt bir yapıya sahip 12 kanallı D sınıfı yükseltici bulunuyor. Yükseltici, üstün dinleme kalitesi için aracın içindeki 14 hoparlörden oluşan sistemle temiz ses dağıtımı gerçekleştiriyor. 5.1 farklı yüksek çözünürlüklü kaynaktan ve uyumlu bir stereo playbackten surround etkisini sağlamak için Logic 7® teknolojisi kullanılıyor. Bu ses sistemiyle aracın içinde seyahat edenler, Harman Kardon’un üstün kalitesini deneyimleyebilecekler.