Raptor ailesi genişliyor, karşınızda ilk kez sunulan Ford Ranger Raptor…
- Off-road pickup yeteneğinde yeni bir kriter belirleyen Ranger Raptor, Ford Performans DNA’sını Ranger’ın ünlü tokluğunu ve mühendislik kabiliyetini birleştirmek üzere tasarlanmış.
- Ranger Raptor, yüksek hızlarda off-road seyahatine yardımcı olmak için ön ve arkada standart olarak Fox Racing Shox amortisörleri sunuyor.
- Yenilikçi, tamamen yeni Watt’s bağlantılı arka süspansiyon ve coilover arka yaylar, arazide arka dingil yanal kararlılığını sağlamaya yardımcı oluyor, ayrıca sürüşü ve yol tutuşu da geliştiriyor.
- 2.0 litrelik Çift-Turbo dizel motor ve 10 ileri otomatik vites kombinasyonu, geniş kapsamlı testlerle dayanıklılığını kanıtlamış; bağımsız turbolar ve daha yakın vites oranlarıyla daha genel bir aralık üzerinden düzgün tork ve güç sunuyor.
- [Güncelleme] Avrupa’ya 2019 ortasında sunulacak.
İçeride, Ranger Raptor hem off-road sürüşü hem de günlük kullanım için uygun yüksek seviyede bir işçilik, uyumlu renkler ve dayanıklı malzemelerle iç tasarım sunuyor. Koltuklar, yol dışı yüksek sürat performansı desteği için özel olarak tasarlanmış. Koltuklarda ise süet kullanılmış.
Ranger Raptor’un fren sistemi aşırı derecede durma gücü sunuyor; ön tarafta çapı 9.5 mm arttırılmış çift piston kaliper 332 x 32 mm havalandırmalı disk, arka tarafta 332 x 24 mm disk ve 54 mm kaliper mevcut.
Yerden yükseklik 283 mm’ye yükselirken, yaklaşma açısı 32.5°, rampa açısı 24° ve ayrılma açısı 24° olarak verilmiş tüm değerler standarta göre daha üstün.
Arazi dışı için normal ve spor mod sunan Ranger Raptor, arazi için Çim / Çakıl / Kar modu, Çamur / Kum Modu, Kaya modu ve Baja moduna sahip. Baja modu: Araçların tepki hızı, ünlü Baja Desert Rallisinde sürücülerin ihtiyaç duyduğu gibi, yüksek hızlı arazi performansı için ayarlanmış.
Yüksek performans ve tepki için, 10-ileri otomatik vites, Ranger Raptor’da 2.0 litrelik yeni bir Çift-Turbo dizel motor ile kombine edilerek maksimum 213PS (157kW) güç ve 500Nm tork elde edilmiş. Bu motorun mevcut 3.2L 5 silindirli motordan daha fazla güç ve tork ürettiğini de hatırlatmak gerekiyor.
Ford tasarımlı ve Ford yapımı 10 vitesli otomatik şanzıman F-150 Raptor ile paylaşılıyor ve dayanıklılığı ve ağırlığı en üst düzeye çıkarmak için yüksek mukavemetli çelik, alüminyum alaşımları ve kompozitlerle oluşturulmuştur. 10 vitese sahip olmak, daha iyi bir ivme ve tepki veren daha geniş bir oran aralığı anlamına gelir. Dişli aralıklarını optimize etmek için daha fazla alana sahip olan mühendisler, dişlilerin ilerlemesini önceden olduğundan daha verimli bir şekilde özelleştirebilir ve daha doğru ve daha hızlı bir vites büyütme ve vites küçültme imkanı sağlayabilir. Ayrıca direksiyon arkasındaki mandallar ile vites değişikliği imkanı da unutulmamış.
Bu araç Raptor değil de Wildtrak şeklinde bugün (Şubat 2018) satışa çıksaydı fiyatı yaklaşık 190 bin TL civarında olurdu. Şunu da belirtmekte yarar var mevcut kullanılan 2.2L ve 3.2L motorlar kalkıyor yerine 2.0L motor geliyor keza şanzıman da bu şekilde 6 değil 10 olarak gelecek tüm modellerde.
Avrupa’ya veya Türkiye’ye gelir mi? Neden olmasın?